• Haciënda la Buena Vida ligt in Algarinejo, een gemeente in de provincie Granada. Het heeft zo’n 3029 inwoners. Algarinejo ligt centraal tussen de verschillende grote steden. Het stadje is typisch Spaans. Als je er doorheen rijdt, lijkt het in eerste instantie stadje maar als je iets verder kijkt, heeft het een mooi centrum met verschillende barretjes en restaurantjes. Algarinejo heeft een rijke historie. Het bestond vroeger uit 2 gedeeltes: het gedeelte genaamd La Vina y Fuentes, dat werd bewoond door Arabieren die zich toelegden op de juwelenindustrie. Het andere gedeelte werd bewoond door christenen. Smalle straatjes, die teruggaan tot de moslimtijdperk, leiden naar een reeks grotten die als toevluchtsoord voor de bevolking dienden. Tegenwoordig is daarin het toeristenbureau gevestigd. In de grotten kun je een rondleiding krijgen. Er zijn enkele monumenten waaronder de Santa Maria La Mayor kerk en de Pesquera toren, een voormalig verdedigingswerk. Vanuit het kasteel van Cesna heb je een prachtig zicht over het moeras van Iznajar aan de rand van de rivier de Genil. De kapel van Santo Cristo is ee ander bezienswaardigheid. Algarinejo ligt tussen de bergen en heeft verschillende wandel- en fietsroutes waaronder een prachtige route langs de watervallen. Algarinejo ligt op 10 minuten rijden van de Haciënda.
 • Montefrio ligt op 25 minuten rijden van de Hacienda. Montefrio staat in de top 10 van National Geographic van steden met het beste uitzicht. Behalve het mooie uitzicht heeft Montefrio nog veel meer te bieden: het kasteel met zijn rijke historie, meerdere historische gebouwen en in het actieve centrum zijn er vele barretjes en restaurantjes. Er rijdt een pendeltreintje rond dat langs alle bezienswaardigheden komt.
 • 5 kilometer van Montefrio liggen De Penos De Los Gitanos: een aantal grotten dat vroeger als schuilplaats diende voor de Neolithische inwoners.
 • Rute is een stad die bekend staat om zijn chocolade- en suikerfabrieken. Rute op zich is geen mooie stad maar het suiker-, chocolade- en anijsmuseum zijn leuk om te bekijken.
 • Antequera ligt op een uur rijden van de Haciënda. De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Malaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea. De stad wordt gedomineerd door het grote Moorse fort op de top van een kleine heuvel. De stad zelf bestaat uit een wirwar van straatjes met voornamelijk witte gebouwen. Het fort kijkt uit op de ”Indiaan”, een kalksteenrots waarin je de contouren van een rustend indianenhoofd kunt zien. Deze rots wordt ook wel de rots der geliefden genoemd. Officieel heet de rots de Pena de los Enamorados. Antequeara is een grote stad met vele restaurantjes, winkelstraten, historische gebouwen en authentieke barretjes.
 • El Torcal natuurreservaat is een van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Vanwege de unieke kalksteenformaties geeft het haast een surrealistisch en griezelig  gevoel.Er zijn diverse wandelroutes door El Torcal. U bereikt El torcal al binnen 1 uur en 30 minuten met de auto.
 • Caminito del Rey, oftewel het weggetje van de koning, ligt op een 1 uur en 30 minuten rijden van de Haciënda. Het is een wandelpad van 7,5 km lang door de desfiladero de los Gaitanes kloof. El Caminito droeg ooit de naam van het gevaarlijkste wandelpad in Europa. Het is na de renovatie nog steeds spectaculair. Tickets moeten vooraf gereserveerd worden.
 • Het Lobopark op 1 uur en 20 minuten van de Haciënda is een wolvenpark. Het is in 2002 opgericht door een Duits stel en is vanaf 2004 open voor publiek. De verschillende wolvensoorten die in het park leven, zijn aan mensen gewend maar zijn niet door hen getraind. Er leven 4 verschillende soorten wolven.
 • Iznajar ligt op 30 minuten. In het meer, met bijbehorend strand, kun je zwemmen. Er zijn ligstoelen te huur en je kunt er ook windsurfen en zeilen. Het meer is 33 kilometer lang. Op verschillende dagen in de week is het mogelijk om een tocht te maken met de rondvaartboot. Aan het strand zijn enkele restaurantjes. Iznajar, met zijn smalle straatjes met een legio aan blauwe bloempotjes, heeft een kasteel dat bezocht kan worden. Verspreid over de stad zijn wandelroutes die ook langs de restaurantjes en barretjes leiden.
 • Granada ligt op 1 uur  en 15 minuten rijden van de Haciënda. Granada is vooral bekend om Alhambra, een complex met verschillende prachtige paleizen en tuinen. Verder vind je er de oude Arabische wijk El Albaicin, de kathedraal, de koninklijke grafkapel ”Capilla Real”, de zigeunerwijk Sacromonte, het badhuis ël Banuelo, klooster la Cartuja, de basilica de San Juan de Dios en de grote bazaar La Alcaiceria.
 • Ronda, de stad die gescheiden wordt door een kloof, is op 2 uur rijden. De kloof geeft een spectaculair uitzicht. Aan de ene kant van de kloof vind je vele winkelstraten en restaurantjes, aan de andere kant van de kloof vind je het oude stadsgedeelte met oude paleizen en prachtige monumenten. De brug is het verzamelpunt van alle toeristen.
 • Cordoba is een prachtige historische stad op 1 uur en 30 minuten rijden met als mooiste highlights de moskee Mezquita, Alcazar de los Reyes (het paleis van de christelijke vorsten) met zijn prachtige tuinen, de Joodse wijk Juderia, de Romeinse brug de Puenta Romano, de Medina Azahara opgravingen, het paleis van de markies van Viana, de synagoge van Cordoba, Torre de la Calahorre (een toren met museum erin op de linkeroever van de Guadalquivir) en nog veel meer moois.
 • Los Sierras Natural de los Montes is een natuurpark op 1 uur en 40 minuten rijden.
 • Priego de Cordoba is een prachtige voorstad van Cordoba. Het heeft vele historische gebouwen waaronder een kasteel, prachtige parken met veel indrukwekkende fonteinen.
 • In Valle de Abdalajis is het mogelijk om een berg te belimmen. Je bent er in zo’n 50 minuten vanuit de Haciënda.
 • Fuentes de Piedra is op 1 uur rijden. Dit is een prachtig meer waar flamingo’s leven en vanaf meerdere spottertsplekken te bekijken zijn.
 • Natuurpark Subbeticas (op 1 uur en 12 minuten rijden) bestaat uit een beschermd natuurgebied en enkele stadjes die elk wat bijzonders hebben: Almedinilla: a rcheologische vindplaats van Romeinse villa, Molinosstraat en waterval “el Salto del Caballo”. Benameji: leunend uit een rotsspleet, gebouwen in barokstijl. Geit: uitzichtpunt op de bergen, hermitage van Virgen de la Sierra, middeleeuwse wijk Cerro. Carcabuey: hart van het natuurpark, rotskasteel, calvarieberg. Doña Mencià: kasteel, middeleeuwse wijk, beroemde wijnen, etnografisch museum, omgebouwd treinstation. Encinas Reales: huizen met hangende bloempotten. Tojar fountain: kronkelende straatjes en trapwoningen, stedelijk historisch museum, bekend om zijn kleurige geklede dansers die optreden op 15 mei. Iznajar: kasteel, meer, straatjes met bloempotten. Lucena: er wordt gezegd dat Don Quichot schreef bij het licht van een luncentiaanse kaars,bekend om meubelindustrie, paleishuizen, Malpasillo stuwmeer en het dorpje Jauja. Luque: oudste stad van de regio, ligt meer dan 600 meter boven zeeniveau, een oud fort, lagune van “El Conde” of ” El Salobral”. Palencia: amandelbomen, maakt deel uit van 2 provincies, te weten Cordoba en Malaga, architectuur van klassieke roosters en hoge en lage balken, zwavelhoudende meertjes in bospark. Priego de Cordoba: kasteel, kerken, fonteinen en bronnen, paleizen en statige huizen, archeologisch museum. Rute: anijsstokerijen, anijsmuseum. Zuheros: kasteel uitgehouwen uit de rots, museum met lokale vondsten, grot met 700 treden.

Restaurants in Algarinejo:

Restaurant Casa Piolas: exclusief restaurant, vooraf reserveren

La Huella Gastrobar

Algasol Plaza

Restaurant Meson Paquita

Restaurant Baby Coffee Club

Restaurant La Hoyabuela